Nyhetsbrev april 2015

Stabil trend och nya räntesänkningar!

Även mars blev en bra månad.

Den stabila uppåttrenden som nu varat i över tre år tog extra fart i början av året och en rekyl ned har hittills uteblivit. I slutet av månaden kom dessutom nya räntesänkningar här i Sverige och dessa eldade på uppgången ytterligare. Vi befinner oss nu i den bästa av världar för aktier med stora stimulanser från centralbankerna.

En rekyl på den starka uppgången har alltså uteblivit men den senaste månaden har vi sett lite mer sidledes rörselse vilket är bra. En sådan rörelse har egentligen samma effekt som en rekyl, det vill säga att lugna ner marknaden.

Vi befinner oss fortfarande i historiskt starka börsmånader men närmar oss våren och sommarsäsongen som brukar vara en svagare börsperiod. Lägg därtill en kommande räntehöjning i USA och lite mer Greklandsoro så kan det snabbt bli lite oroligare på marknaden. Detta scenario är vi självklart förberedda på och speciellt i Fonddoktorn där vi nu har en marknadsexponering på 80%.

Här kan du se både korta och långa trender på några olika marknader, www.trendindikatorn.se . Och här räknar du enkelt på ditt sparanande, www.sparkalkylatorn.se .
 
Trendportföljen bäst denna månad med +2,3% tätt följd av Fonddoktorn.
 
Fondbyten
Inga fondbyten denna månad!
 
Trendindikator OMX
Kort sikt (dagar): NER
Medellång sikt (veckor): UPP
Lång sikt (månader): UPP
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev +1,9%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Ett riktigt bra kvartal för fonden. Vi har valt att inte ta några onödiga risker i fonden nu eftersom börserna har varit inne i en positiv trend väldigt länge. Fonden har en bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och har en marknadsexponering på 80%.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva!

Fondnummer i PPM: 917716

Resultat
I mars har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +2,3%
Tillväxt: +1,0%
Försiktig: +0,5%

Independent Fonddoktorn Plus: +1,9% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.

Våra val
Under april använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn