Nyhetsbrev december 2020

Stark avslutning!

Även december bjöd på fina kursuppgångar och vi avslutade året mycket starkt.

Ett avtal mellan EU och Storbritannien är nu på plats, en ny president i USA, nya stödpaket och massvaccinering. Vad kan stoppa börsen nu? Inget förmodligen i det korta perspektivet och mycket talar nu alltså för att vi kommer att få ännu högre kurser i början på det nya året. Det finns inte så mycket alternativ till börsen just nu...

 

 

Börserna har dock gått lite väl bra under hösten och skulle må bra av en rekyl under första halvåret 2021. Det är nog stor sannolikhet att så blir fallet när verkligen har kommit ikapp. Helåret 2021 har nog trots det överköpta läget vi befinner oss i nu relativt goda förutsättningar att bli bra det med, även om det kanske inte blir riktigt lika bra som 2020.

 

Vägen dit kommer dock inte att bli spikrak - men spännande blir det!

 

Tillväxtportföljen bäst denna månad med +2,9%.
 
Fondbyten
Inga fondbyten
 
FondlyNews
På nya sajten fondlynews.se hittar du nu alla månadskommentarer från fondbolagen samlade på ett och samma ställe samt ett nytt banbrytande rankingsystem för fonder. 
 
Resultat
I december har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +2,5%
Tillväxt: +2,9%
Försiktig: +1,5%

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn