Nyhetsbrev juni 2021

Fortsatt lugn!

Återigen en ganska lugn och stabil månad nu när vi går in i sommarperioden på börsen.

 

Vi återupprepar det som skrevs i förra månaden eftersom det i allra högsta grad fortfarande är minst lika aktuellt...

Fastän börserna står på topp så finns det fortsatt många kvalitetsbolag som fått onödigt mycket stryk och därför kommit ner till bra värderingar för den långsiktige investeraren. Detta gäller alltså bolag som Stillfront, Evolution Gaming, Embracer, Storytel, Mips, Fortnox med flera. Många teknik och tillväxtfonder har haft samma tröga start i år när investerarna rusat till Coronaförlorarna.

 

Det är alltså fortsatt köpläge i vissa sektorer men det gäller att vara extra selektiv nu då vi går in i sommarperioden på börsen. Återstår att se om talesättet "Köp till sillen och sälj till kräftorna" stämmer i år igen...

 

 

Trendportföljen bäst denna månad med +2,9%.
 
Fondbyten
Inga fondbyten
 
FondlyAnalytics
Testa gärna FondlyAnalytics!
FondlyAnalytics är ett högteknologiskt verktyg som hjälper institutionella investerare, finansiella rådgivare och privata sparare att välja och utvärdera fonder. Verktyget hjälper till att utföra ett professionellt och regelkorrekt arbete samt att fatta mer välgrundade investeringsbeslut. 
 
Här hittar du verktyget - fondlyanalytics.se.
 
Resultat
I juni har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +2,9%
Tillväxt: +2,8%
Försiktig: +0,6%

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn