Nyhetsbrev maj 2021

Så kom rekylen!

Precis som vi gissade så blev maj en stökig börsmånad. Månaden hade knappt hunnit börja innan "techfrossan" och oron för stigande räntor slog till på allvar.

 

Vad händer nu då? Gissningsvis lugnar det ner sig något nu när vi går in i juni. Många bolag har dels kommit in med fantastiska rapporter och dels kommit ner i värdering. Bolag som Stillfront, Evolution Gaming, Embracer, Storytel, Mips, Fortnox med flera ser nu ganska attraktiva ut för den långsiktige investeraren. För att citera förvaltaren Fredrik Skoglund (Avanza Småbolag by Skoglund) i DI "Viktigare än någonsin att ha småbolag i portföljen" samt "Storbolag är som tjock-tv och småbolagen är som tunn-tv" och "Småbolag bör vara grunden i portföljen snarare än kryddan". Jag kunde inte sagt det bättre själv!

I takt med att indexfonder blir mer och mer populärt så kommer det ironiskt nog att spela aktiva förvaltare i händerna då dessa "dumma pengar" skapar fantastiska köplägen i kvalitetsbolag när marknaden är orolig. Vid utflöde av pengar från indexfonder säljs allt över en kam, bra som dåligt...

Jag skulle därför vilja lägga till ett eget citat "Viktigare än någonsin att ha aktivt förvaltade fonder"! Många stirrar sig blinda på låga avgifter och indexfonder men i slutänden är det ju vad vi får på sista raden som räknas. Det är ju därför vi sparar. Viktigare då att se och jämföra vad vi får för den risk vi utsätter oss för...

 

Som hjälpmedel för detta hoppas vi att FondlyAnalytics kan vara till stor hjälp!

 

 

Försiktiga portföljen bäst denna månad med +0,8%.
 
Fondbyten
Inga fondbyten
 
FondlyAnalytics!
Testa FondlyAnalytics betaversion!
FondlyAnalytics är ett högteknologiskt verktyg som hjälper institutionella investerare, finansiella rådgivare och privata sparare att välja och utvärdera fonder. Verktyget hjälper till att utföra ett professionellt och regelkorrekt arbete samt att fatta mer välgrundade investeringsbeslut. 
 
Här hittar du verktyget - fondlyanalytics.se!
 
Välkomna att prova!
 
Resultat
I maj har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +0,7%
Tillväxt: -0,8%
Försiktig: +0,8%

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn