Nyhetsbrev november 2015

Rapporttider

Oktober är nu till ända och i vanlig ordning har vi nu kommit igenom nästan hela tredje kvartalets rapportperiod. Resultatet har varit blandat. Rapportperioden inleddes traditionsenligt med aluminiumproducenten Alcoa som kom in en bra bit under förväntningarna. Skulle detta sätta käppar i hjulet för den påbörjade uppgången? SKF följde sedan med resultat under förväntan liksom de svenska storbankerna. Självklart har det även funnits glädjerapporter också men den främsta anledningen till att det blev en positiv månad var att ECB i mitten av månaden flaggade för en översyn av sina stimulanser i december med förmodade nya stödköp på agendan.

Nu är det hög tid att ta position inför börsens starka period - november till april. Det skall bli spännande att se om säsongsmönstret upprepar sig även i år...

 
Här kan du se både korta och långa trender på några olika marknader, www.trendindikatorn.se . Och här räknar du enkelt på ditt sparande, www.sparkalkylatorn.se .
 
Trendportföljen bäst denna månad med +10,1%.
 
Fondbyten
Fondbyte i Sparportföljen Aktiv denna månad!
 
 
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev +7,0%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Som vi tidigare skrivit så har det funnits köplägen på många marknader under september och oktober för den långsiktiga månadsspararen. 
 
Då vi nu går in i en säsongsmässigt starkare börsperiod samt har fått köpsignal i trendindikatorns korta och medellånga trend har Fonddoktorn under månaden ökat sin marknadsexponering till 130%.
 
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså nu med 130% marknadsexponering.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva! 

Fondnummer i PPM: 917716

Resultat
I oktober har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +10,1% 
Tillväxt: +8,3% 
Försiktig: +3,2%

Independent Fonddoktorn Plus: +7,0% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.

Våra val
Under november använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.
 

/PPMdoktorn