Nyhetsbrev oktober 2020

Presidentvalet närmar sig

Så kom då äntligen rekylen. OMXS30 har sedan flera månader tillbaka parkerat i tradingintervallet 1750 till 1900. De sista dagarna i oktober bröt vi under stödet på 1760 och en rekyl ner var ett faktum.

 

Den senaste tiden har marknaden fokuserat på eventuella nedstängningar igen på grund av Coronaviruset.

 

Nu drar det ihop sig till presidentval i USA 3:e november. Det skall bli ytterst spännande att dels se vem som vinner och såklart hur börserna reagerar på det. Hittills har marknaden tagit valet med en klackspark. Frågeställningar nu är vem vinner valet, vad händer om det blir jämnt, när kommer vaccin, hur allvarlig blir den andra vågen?

 

Något som verkligen kommit i skymundan detta år är BREXIT, även här drar det nu ihop sig. Skall det bli en avtalslös BREXIT?

 

Som vanligt - Spännande tider väntar!

 

Försiktiga portföljen bäst denna månad med -2,4%.
 
Fondbyten
Inga fondbyten
 
Fondly News
På nya sajten fondlynews.se hittar du nu alla månadskommentarer från fondbolagen samlade på ett och samma ställe samt ett nytt banbrytande rankingsystem för fonder. 
 
Resultat
I oktober har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -2,9%
Tillväxt: -4,5%
Försiktig: -2,4%

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn