Nyhetsbrev september 2015

Hösttider!

Augusti blev till en början en relativt lugn börsmånad och marknaden fick en andhämtningspaus efter Greklandsturbulensen som varit under sommaren. Men sista ordet är nog tyvärr inte sagt i Greklandskrisen än då nyval väntar igen. Under den senare delen av månaden påverkades nästan alla marknader kraftigt negativt av börsturbulensen som råder i Kina. Ganska stor rekyl men välbehövlig nu efter nästan tre års konstant uppgång.

Den korta trenden pekar nu upp igen och veckan som gick bjöd på en vändningsrekyl uppåt helt enligt skolboken. Tittar man på den långa trenden så har den precis svängt över till sälj. Men mycket talar för att denna signal kan vara falsk och att resan uppåt kan fortsätta när vinsthemtagningarna är klara. Vi hade ett liknande scenario förra hösten och då blev det nya all time high nivåer bara ett par månader senare. Gissningsvis finns det alltså goda chanser att historien kan upprepa sig...

Riktigt bra köpläge för den långsiktige spararen!

Här kan du se både korta och långa trender på några olika marknader, www.trendindikatorn.se . Och här räknar du enkelt på ditt sparanande, www.sparkalkylatorn.se .
 
Försiktiga portföljen bäst denna månad med -1,4%.
 
Fondbyten
Inga fondbyten denna månad!
 
 
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev -7,9%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Augusti bjöd på många fina köplägen i många marknader.
 
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså nu med 100% marknadsexponering.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva!

Fondnummer i PPM: 917716

Resultat
I augusti har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -6,5%
Tillväxt: -7,6%
Försiktig: -1,4%

Independent Fonddoktorn Plus: -7,9% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.

Våra val
Under september använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.
 

/PPMdoktorn