Tur eller skicklighet?

FondlyNews satte förvaltarnas skicklighet på prov 2020 genom att saminvestera med de allra skickligaste förvaltarna. De valde att investera i förvaltarnas främsta aktieinvesteringar för att på det sättet säkerställa att man inte investerade i aktier som förvaltaren valt för syns skull.

Resultatet blev hela +137,4% för 2020 samtidigt som index och passiva fonder presterade mellan -5% och +5% under samma period.

Deras kommentar: "Okej, vi kanske skall sluta med att försöka övertyga förnekarna utan istället fokusera på att gratulerar de aktiva förvaltarna och våra följare som replikerat förvaltarnas främsta aktier under året. Grattis alla aktiva förvaltare och aktieinvesterare. Och slutligen ett stort tack till alla index- och passiva fonder för utan Er hjälp så hade 2020 års goda avkastning inte varit möjlig."

Tillbaka till månadens resultat som blev +7,8%. Den aktuella aktieportföljen som består av 10 likaviktade aktier har i år alltså haft en exceptionellt fin avkastning. Med en avkastning på +137,4% i år så har aktieportföljen slagit de enskilda förvaltarnas breda aktieportföljer (fonder) med råge. Kort och gott kan vi säga att gruppen skickliga förvaltare tillsammans överträffar den stora massan avseende avkastning signifikant samt även överträffar de enskilda skickliga förvaltarnas aktieportföljer (fonder).

Läs mer på FondlyNews.se.

/PPMdoktorn