Nyhetsbrev april 2016

Fortsatt uppåt?
 
Mars fortsatte första veckan i samma fina positiva anda som februari slutade. Den positiva utvecklingen på världens börser höll alltså i sig till att börja med. I mitten av månaden fick aktiemarknaderna nytt bränsle i form av nya kraftfulla stimulanspaket från Europeiska Centralbanken, ECB. Det har aldrig varit en mer gynnsam miljö för aktiemarknaderna och alternativen är nu mycket få, för att att inte säga obefintliga. Initialt fungerade detta som nytt bränsle för börserna men uppgången kom ganska snabbt av sig igen. OMXS30 stod sedan länge och vägde vid 1400 och har ännu inte riktigt orkat etablera sig över denna nivå. Klarar man det så är det mycket positivt för alla som sparar i Svenska aktier. Svenska börsen har en hel del uppsida att ta igen då man ligger en bit efter de amerikanska börserna som nu är uppe och nosar på årshögsta igen. I den positiva vågskålen är också det faktum att april statistiskt sett brukar vara en stark börsmånad.
 
Både den korta och medellånga trenden är nu positiv. Den långa trenden som är mest intressant för oss är även den på god väg att svänga om till positivt läge, läs mer på www.bullorbear.se. Kanske kommer det under april...
 
Fonddoktorn bäst denna månad med +2,6%.
 
 
Fondbyten
Inga fondbyten denna månad!
 
 
 
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev +2,6%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Inga större förändringar i fonden under månaden, fortsatt i princip fullinvesterad alltså.
 
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså nu med 90% marknadsexponering. Designad för ett långsiktigt sparande.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva! 

Fondnummer i PPM: 917716


Resultat
I mars har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +0,8% 
Tillväxt: +1,5% 
Försiktig: +1,6%

Independent Fonddoktorn Plus: +2,6% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Våra val
Under april använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn