Nyhetsbrev april 2017

Rapportperiod igen!
 
Återigen en positiv börsmånad med nya kursrekord på sina håll. April blir således den tionde månaden i rad med stigande kurser på OMXS30. Frågan man nu kan ställa sig är hur länge detta kan fortsätta? Med tanke på att vi går mot ett sämre säsongsmönster, vinterhalvåret brukar statistiskt sett vara bättre än sommarhalvåret, så tar vi det säkra före det osäkra och väntar lite med nya aktierelaterade investeringar.
 
Kvartalsrapporterna har kommit in på löpande band och över lag ser det riktigt bra ut.
 
Valet i Frankrike är inte över än men det ser i skrivande stund ut som att Macron vinner, vilket i så fall har en lugnande inverkan på börserna.
 
Under månaden kom även nyheten om nyval i Storbritannien. Hård ordväxling mellan USA och Nordkorea. I USA har Donald Trump mycket att bevisa. Mycket politisk oro på agendan således...
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Tillväxtportföljen och Fonddoktorn bäst denna månad med +3,1%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 
 
 
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev +3,1%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Vi fokuserar på den långa trenden som fortsatt är positiv. Fonden är nu normalviktad 100%. Under månaden har vi passat på att plocka hem lite vinster.
 
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså just nu med 100% marknadsexponering.
 
Fonden har nu en ny förbättrad teknisk analysmodell sedan augusti 2016.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva! 

Fondnummer i PPM: 917716


Resultat
I april har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +2,4% 
Tillväxt: +3,1% 
Försiktig: +1,5%

Independent Fonddoktorn Plus: +3,1% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Våra val
Under maj använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn