Nyhetsbrev april 2018

Geopolitisk oro
 
April har präglats av ny geopolitisk oro. Kriget i Syrien har som alla vet skapat nya spänningar mellan USA och Ryssland. Sedan har vi ett ständigt hot om handelskrig med USA och Kina i huvudrollerna samt agentförgiftningen i Salisbury och frostiga relationer mellan Storbritannien och Ryssland. Rapporterna för första kvartalet har varit ganska hyggliga vilket under senare delen av månaden gett bra bränsle för börserna med stigande kurser som resultat.
 
Det finns alltså många orosmoln men börsen har ändå klarat sig hyggligt och står nu och väger i taket på en fallande långsiktig trend. Detta ger ett mycket intressant läge, skall nedtrenden brytas eller kommer den att bekräftas och ta ny fart nedåt. Med lite tur kan det fortsätta upp ett kort tag till men sedan får vi se hur det ser ut på molnfronten i början av sommaren...
 
Vi lutar oss tillbaka och följer vår tekniska analysmodell som får avgöra när det blir köpläge på börserna igen...
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Trendportföljen blev bäst denna månad med +5,0%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 

Resultat
I mars har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +5,0% 
Tillväxt: +1,2% 
Försiktig: +2,0%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn