Nyhetsbrev april 2020

Var det botten vi såg i mars?
 

April har fortsatt med pigga börser. Från botten i mars tills nu har OMXS30 stigit med 27%. Hela årets fall är inte återhämtat men vi är på god väg. Många aktiva kvalitetsfonder börjar nu också visa positiva årsresultat. Så kanske kanske var det botten vi såg i mars och då har det gamla rådet "Sitt still i båten" än en gång lönat sig.

 

Dessutom så finns det ett uppdämt köpbehov nu och med de kraftfulla stimulanspaket som riksbankerna satt igång så talar mycket för att vi skall fortsatt upp med kraft i takt med att ekonomierna vaknar till liv igen - för vad är alternativet till aktier? Fortsatt köpläge alltså...

 
Tillväxtportföljen bäst denna månad med +15,1%.
 
Fondbyten
Inga fondbyten
 
Fondly News
På nya sajten fondlynews.se hittar du nu alla månadskommentarer från fondbolagen samlade på ett och samma ställe samt ett nytt banbrytande rankingsystem för fonder. Här tar man fondbetygen till en helt annan nivå. Inte bara utveckling och fondavgift bedöms utan även förvaltarerfarenhet, hållbarhet och riskjusterad avkastning samt ett flertal ytterligare parametrar.
Ett smakprov på de bästa Sverigefonderna:
1. Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Rating: AAA, 96 Poäng
2. Simplicity Sverige, Rating: AAA , 94 Poäng
3. Spiltan Aktiefond Stabil, Rating AAA , 94 Poäng
4. Ethos Aktiefond, Rating: AAA , 91 Poäng
5. PriorNilsson Sverige Aktiv A, Rating: AAA-, 90 Poäng
 
Spiltan får in hela två fonder i toppen - Grattis!
 
Resultat
I april har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +13,9%
Tillväxt: +15,1%
Försiktig: -8,8%

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn