Nyhetsbrev augusti 2018

Fortsatt upp!
 
Vi fick en liten börstopp i början av månaden. Sedan lite vinsthemtagningar efter en stark period men månaden avslutades därefter med ett jätterally. Nära nytt rekord i antal positiva börsdagar i rad på OMX. Vilken börssommar det blev!
Det intressanta är att vi nu även går in i en säsongsmässigt stark period. Börsen skulle dock nu må bra av en lite lugnare period för att orka med ett försök att slå all time high under vintern. 
Spännande tider!
 
Det kan än en gång upprepas som vi skrev förra månaden: 
"Det finns en del orosmoln på börshimlen såsom Brexitförhandlingar, skrammel med tullar och handelskrig med mera men börserna lyssnar inte på det. Det kanske ändå inte är så konstigt då räntorna är fortsatt låga och att bolagen går bra. Tekniskt sett har vi nu även fått en en köpsignal på OMXS30. Är det kanske en långsiktig trendvändning vi ser?"
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Tillväxtportföljen blev bäst denna månad med +5,2%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 

Resultat
I juli har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +1,6% 
Tillväxt: +4,9% 
Försiktig: +1,0%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn