Nyhetsbrev december 2017

Fortsatt sidledes rörelse!
 
December har fortsatt avvaktande där november slutade. Vi hade hoppats på ett litet julrally men det uteblev tyvärr helt i år. Istället så visar OMX nya svaghetstecken och balanserar i närheten av en långsiktig säljsignal. Perioden januari till april brukar vara starka börsmånader men i år så ser det lite mörkare ut än vanligt att det skall inträffa.
 
Positivare tongångar har det varit på andra sidan Atlanten där många index har sett nya all time high. Skall bli intressant att se hur de nya skattereglerna som klubbades igenom strax innan jul tas emot av investerarna i början av januari. Detta borde vara positivt men börserna i USA har nu en extremt lång uppgångsperiod bakom sig och risken för en större rekyl nedåt ökar för varje dag som går. Dags att börja vara lite försiktiga!
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Tillväxtportföljen är bäst denna månad med +0,9%.
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!


Resultat
I december har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -0,2% 
Tillväxt: +0,9% 
Försiktig: -0,1%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn