Nyhetsbrev februari 2018

Äntligen!
 
Vi varnade för det i förra nyhetsbrevet och nu äntligen kom den välbehövliga rekylen på börserna världen över. Speciellt de amerikanska börserna har ju haft en i det närmaste konstant uppgång sedan 2008 så nedgången var verkligen sund och välbehövlig.
 
Man skall komma ihåg att räntorna nu stiger lite från en mycket låg nivå till en låg nivå så denna korrektion behöver inte bli så dramatisk. Dessutom är ju konjunkturen fortsatt stark. Vi lutar oss dock tillbaka och följer vår tekniska analysmodell som får avgöra när det är köpläge på börserna igen...
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Försiktiga portföljen blev bäst denna månad med -0,8%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 

Resultat
I februari har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -3,1% 
Tillväxt: -1,3% 
Försiktig: -0,8%

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn