Nyhetsbrev februari 2020

Så kom äntligen rekylen!
 

Det blev Coronavirusoro som till slut satte punkt för den långa börsuppgången och inledde rekylen. Svenska OMXS30 är nu nere på oktobernivåer men det är fortfarande en bit kvar till augustinivån. För S&P500 så har vi redan nått ner till augustinivån. Frågan är hur långt ner vi skall, börjar vi se botten nu eller skall vi ner ytterligare en bit till?

 

Februari började annars mycket stark och börserna ruskade av sig alla typer av hot och risker. Historiskt sett är vi nu också inne i årets starkaste period med både utdelningar och bolagsrapporter. Även dessa rapporter från bolagen såg överlag bra ut.

Sedan kom alltså Coronavirusets effekter och investerarna drog panikartat i handbromsen.

 

Hur skall man då agera nu?

Eftersom aktie- och fondsparande är ett långsiktigt sparande så är det kanske lite tråkiga stalltipset - Sitt still i båten!

Vi har många bra saker på plats såsom stark säsong, bra rapporter, fortsatta och nu eventuellt ökande stimulanser från centralbankerna. I sådana här lägen är det otroligt lätt att sälja bort sig. Det är ju nu man skall köpa, gärna vid flera olika tillfällen...

   
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Försiktiga portföljen bäst denna månad med -2,9%.
 
Se även Superportföljen (-5,6% i februari) i separat nyhet här på sidan.
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!

Resultat
I februari har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -7,2% 
Tillväxt: -5,3% 
Försiktig: -2,9%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn