Nyhetsbrev januari 2020

Rivstart på det nya året!
 

Det blev en rivstart på det nya året. Nya all time high i både Sverige och USA redan första veckan. Även Trump rivstartade med att ställa till oreda i mellanöstern. Börserna skakade av sig det med. Månaden avlutades med lite virusoro samtidigt som vi nu kliver in i en rapportperiod igen.

 

Vad händer nu, kommer börserna att fortsätta upp? Bästa gissningen så här en bit in i 2020 är att det säkert kommer att fortsätta att vara oroligt och att börserna blir mer volatila än tidigare. Vi har en lång uppgångsfas bakom oss och börserna skulle må bra av en liten andhämtningspaus nu. Sedan är det valår i USA och BREXIT skall genomföras i praktiken. Gissningen just nu är alltså att det kan bli ett positivt år även om vi kommer att få se stora svängningar på marknaden under tiden.

   
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Trendportföljen bäst denna månad med +3,3%.
 
Se även Superportföljen (+4,7% i januari) i separat nyhet här på sidan! Läsarönskemål - Enklare kan det inte bli!
 
Fondbyten
Inga fondbyten denna månad!
 

Resultat
I januari har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +3,3% 
Tillväxt: +3,1% 
Försiktig: +0,8%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn