Nyhetsbrev juli 2016

BREXIT!
 
Allt fokus har denna månaden varit på Storbritanniens vara eller icke vara i EU. Som alla redan vet blev resultatet nej till EU och Storbritannien lämnar EU, BREXIT.
 
Börserna reagerade såklart mycket negativt på detta. Men inget dåligt som inte har något gott med sig. Detta ger oss möjlighet att öka på våra långsiktiga investeringar nu när vi fått detta fantastiska köpläge. Speciellt Fonddoktorn som haft sin lägsta tillåtna marknadsexponering har nu möjlighet att gå upp i full exponering.
 
BREXIT kan alltså bli ett bra tillfälle att skruva upp sina investering om man har ett långsiktigt sparperspektiv. Men bästa tipset är som alltid - MÅNADSSPARA!
 
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Tillväxtportföljen bäst denna månad med -0,4% tätt följd av Fonddoktorn.
 
 
Fondbyten
Inga fondbyten denna månad!
 
 
 
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev -0,5%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Händelserna skapar finfina möjligheter för Fonddoktorn som haft BREXIT som ett troligt scenario. Fonden har legat minimiinvesterad ett tag och kommer nu sakta börja vikta upp till 150% exponering. Vi avvaktar dock först några dagar och ser hur mycket börserna faller.
 
Som sagt detta skapar mycket bra köpläge för fonden att agera på då vi har mycket pengar i kassan. Köp när det är billigt och sälj när det är dyrt...
 
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså just nu med 90% marknadsexponering. Designad för ett långsiktigt sparande.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva! 

Fondnummer i PPM: 917716


Resultat
I maj har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -2,8% 
Tillväxt: -0,4% 
Försiktig: -1,6%

Independent Fonddoktorn Plus: -0,5% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Våra val
Under juli använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn