Nyhetsbrev juli 2018

Bra rapportperiod igen!
 
Juli blev en ganska bra börsmånad. Det började lite trevande och OMXS30 låg länge och skvalpade på låga nivåer. Men i mitten av månaden när kvartalsrapporterna började trilla in så satte börserna fart uppåt igen.
 
Det finns en del orosmoln på börshimlen såsom Brexitförhandlingar, skrammel med tullar och handelskrig med mera men börserna lyssnar inte på det. Det kanske ändå inte är så konstigt då räntorna är fortsatt låga och att bolagen går bra. Tekniskt sett har vi nu även fått en en köpsignal på OMXS30. Är det kanske en långsiktig trendvändning vi ser?
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Trendportföljen blev bäst denna månad med +1,6%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 

Resultat
I juli har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +1,6% 
Tillväxt: -0,4% 
Försiktig: -0,7%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn