Nyhetsbrev juni 2018

Sommarstiltje?
 
Att hänga framför börsskärmarna under juni har inte varit så spännande. Månaden har bjudit på  både svaga nedgångar och svaga uppgångar. Det var först i slutet av månaden som volatiliteten ökade något. Är det måntro en sommarstiltje vi redan nu börjar se?
Händelsefattigt på den globala arenan har det dock inte varit, stormigt G7 möte, toppmöte mellan Trump och Kim i Singapore samt nya handelstullar mellan USA och Kina.
 
Statistiken visar, som vi tjatat om länge nu, att sommaren ofta är en något sämre börsperiod än vinterhalvåret. Skall det bli så i år igen återstår att se men vi har en försiktig inställning till börserna nu och sparar på krutet tills vi har fått en tydlig nedgång innan vi gör några nya större inköp igen.
 
Vi lutar oss tillbaka och följer vår tekniska analysmodell som får avgöra när det blir köpläge på börserna igen...
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu negativ, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Trendportföljen blev bäst denna månad med +0,4%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 

Resultat
I maj har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +0,4% 
Tillväxt: -2,5% 
Försiktig: -0,7%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn