Nyhetsbrev maj 2017

Nya årshögstanivåer!
 
Det börjar bli tjatigt nu men maj blev den 11:e månaden i rad med stigande kurser på OMXS30. Detta har aldrig hänt förut! Det blev även en ny årshögstanivå och nya all time high på många börser runt om i världen.
 
Vi återupprepar dock förra månadens kommentar "Med tanke på att vi går mot ett sämre säsongsmönster, vinterhalvåret brukar statistiskt sett vara bättre än sommarhalvåret, så tar vi det säkra före det osäkra och väntar lite med nya aktierelaterade investeringar."
 
Nyhetsflödet fortsätter att domineras av Donald Trump som näst intill varje dag pryder tidningarnas förstasidor fortfarande så här ett halvår efter valet. Frågan som aktiemarknaden nu börjar ställa sig är - Kommer han att kunna få igenom de satsningar han lovade i valet och som har eldat på börserna? Om inte så kan nog fallhöjden vara ganska stor...
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Fonddoktorn bäst denna månad med +2,7%.
 
 
Fondbyten
Fondbyte i Sparportföljen Offensiv denna månad!
 
 
Fonddoktorn Plus
Månadens resultat för fonden blev +2,7%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!
 
Vi fokuserar på den långa trenden som fortsatt är positiv. Fonden är nu normalviktad 100%.
 
Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och ligger alltså just nu med 100% marknadsexponering.
 
Fonden har nu en ny förbättrad teknisk analysmodell sedan augusti 2016.
 

Se även www.fonddoktorn.se för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

 

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus speglar våra modellportföljer och är PPMdoktorns aktiva val och "latmansalternativet" för de som inte hinner vara aktiva själva! 

Fondnummer i PPM: 917716


Resultat
I maj har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +1,9% 
Tillväxt: +2,3% 
Försiktig: +1,2%

Independent Fonddoktorn Plus: +2,7% (Obs, här släpar statistiken något!)
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Våra val
Under juni använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn