Nyhetsbrev november 2018

Vänder det nu?
 
November startade med ett litet uppsving på börserna men sedan kom återhämtningen av sig. Men trots allt  så avslutades månaden i en positiv trend.
Tittar man på OMXS30 så är vi nu i bottenkanalen i en lite längre tradingrange som sträcker sig drygt två år bakåt i tiden. Vi har varit på dessa nivåer flera gånger tidigare under denna period och då har det visats sig vara bra köptillfällen. Det skall bli intressant att se om det blir så även denna gång. Just nu ser det ut att kunna bli så då börserna är översålda och vi är inne i en statistiskt stark börsperiod. I den negativa vågskålen så har vi oro för konjunkturtopp, kommande räntehöjningar, handelskrig, brexit med mera.
 
På några månaders sikt finns det alltså fortsatt goda förutsättningar för ytterligare rekyl upp men fram i vår kan orosmolnen på allvar börja torna upp sig...
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Trendportföljen blev bäst denna månad med +3,6%.
 
 
Fondbyten
Fondbyte denna månad!
 

Resultat
I november har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +3,6% 
Tillväxt: +2,4% 
Försiktig: -0,5%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn