Nyhetsbrev oktober 2019

Kvartalsrapporter överraskar!
 

Oktober brukar ofta vara en turbulent och orolig börsmånad. I år blev det lite tvärtom med en stabil och säker uppgång mot nya börsrekord. Bränslet till det var bland annat överraskande bra kvartalsrapporter. 

 

Talar detta för fortsatta uppgångar? Rent tekniskt så kan man säga att framgång föder framgång det vill säga nya kursrekord följs ofta av ännu högre kurser då många investerare som stått utanför marknaden och nu vill haka på. Naturligtvis kan inte uppgången fortsätta för evigt men en stark trend kan hålla i sig ett bra tag och just nu verkar placerarna skaka av sig allt vad konjunkturoro, brexitoro och handelskrigsoro med mera... Statistisk går vi snart dessutom in i årets starkaste börstid - vinterhalvåret.

 

   
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Tillväxtportföljen bäst denna månad med +3,8%.
 
 
Fondbyten
Inga fondbyten i denna månad!
 

Resultat
I oktober har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: +2,4% 
Tillväxt: +3,8% 
Försiktig: +1,8%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn