Nyhetsbrev september 2018

Lugnare utveckling!
 
Efter förra månadens börstopp på OMX fick vi ganska snabbt en mindre rekyl under månadens första vecka. Sedan har det varit lite lugnare med en sidledes rörelse.
 
Handelskriget mellan USA och Kina oroar en del samtidigt som vi i slutet av oktober går in i en stark börsperiod om man ser till statistiken. Den svenska valdramatiken har hittills inte påverkad börsen något nämnvärt. Om det inte händer något dramatiskt så bör det inte heller göra det. Tvärtom så kan det vara positivt om man skulle få till en snabb och stabil regeringsbildning. Vad som kan inträffa vid ett eventuellt nyval är svårt att spekulera i och beror såklart även på vad som händer ute i övriga världen.
 
Tekniskt sett har vi fortfarande en stabil köpsignal på de flesta marknader.
 
Observera att månadssparande är kanske det bästa och enklaste för den långsiktiga investeraren. Då sprider man ut sina inköp både när börsen står lågt och högt...
 
Både den korta och långa trenden är nu positiv, läs mer på www.bullorbear.se. På www.sparkalkylatorn.se räknar du på ditt sparande.
 
Försiktiga portföljen blev bäst denna månad med +0,0%.
 
 
Fondbyten
Inget fondbyte denna månad!
 

Resultat
I september har PPMdoktorns PPM-modellportföljer haft följande utveckling:
Trend: -2,3% 
Tillväxt: -2,2% 
Försiktig: +0,0%
 
Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling jämfört med din egen eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.se.


Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.


/PPMdoktorn