Nyhetsbrev mars 2014

Nya rekord på gång!

Efter att ha varit nere och vänt i början av månaden har många börser nu fått fart uppåt igen. Att börserna kortsiktigt faller tillbaka och sätter nya högre bottnar är mycket positivt så länge topparna också blir högre hela tiden. Så är fallet nu och så har det varit det senaste året på de svenska, amerikanska och europeiska börserna. Två steg framåt och ett tillbaka. Nu återstår att se hur högt vi skall denna gång innan det kortsiktigt vänder tillbaka igen, förhoppningsvis får vi se flera nya all time high under våren...

Den långsiktiga trenden pekar fortfarande stabilt uppåt!

Här kan du se både korta och långa trender på några olika marknader, www.trendindikatorn.se . Och här räknar du enkelt på ditt sparanande, www.sparkalkylatorn.se.

Trendportföljen bäst denna månad med +5,8%!

Fondbyten

Inga fondbyten denna månad!

Observera att från och med 20/2 krävs e-legitimation för att byta fonder i PPM!

Nu är det alltså endast du själv som kan byta fonder i PPM systemet. Detta är jättebra och tar effektivt bort dyra och dåliga betaltjänster som tyvärr finns på marknaden!

Vi på PPMdoktorn har alltid eftersträvat att våra läsare skall bli intresserad av fonder och själva ta kontroll över sitt sparande både vad gäller pensionsspar och övrigt sparande.

Alltså ett bra beslut helt i vår anda - du väljer själv!

Fonddoktorn Plus

Månadens resultat för fonden blev +3,4%. Obs! Statistiken har viss eftersläpning!

Fonddoktorn fortsätter att prestera bra och ligger i år i topp om man sneglar på indexet MSCI Emerging Markets och andra tillväxtmarknadsfonder som har haft det betydligt tuffare. Vi har fortsatt en mycket låg exponering mot tillväxtmarknader ca 40%. Fonden har en riktigt bra mix, 50/50, mellan Sverige och tillväxtmarknader och vi ligger kvar med 80% marknadsexponering. Fortsätter turbulensen som varit så kommer vi självklart att vikta ned hela fonden och tillväxtmarknaderna ytterligare. Och det omvända gäller såklart om dessa stabiliseras ytterligare.

Kortsiktigt är vi försiktiga men långsiktigt positiva till dessa marknader och då främst de så kallade nya tillväxtmarknaderna! Bra köpläge nu på tillväxtmarknaderna har gått att läsa i många tidningar senaste tiden - vi kan bara hålla med! Det är under svaga perioder man gör dom bästa långsiktiga affärerna...

Se även www.fonddoktorn.se  för daglig uppdatering av fonden samt löpande kommentarer.

Observera att modellportföljerna inte uppdateras lika ofta som innehaven i Fonddoktorn Plus.
Fonddoktorn Plus är PPMdoktorns aktiva val! 

Fondnummer i PPM: 917716 


Resultat

I februari har PPMdoktorns modellportföljer haft följande utveckling:

  • Trend: +5,8%
  • Tillväxt: +3,2%
  • Försiktig: +3,1%
  • Independent Fonddoktorn Plus: +3,4% (Obs, här släpar statistiken något!)

Observera att vissa variationer kan förekomma i modellportföljernas utveckling eftersom dessa inte tar hänsyn till den långa bytestiden hos pensionsmyndigheten.


Våra val

Under februari använder vi själva: Independent Fonddoktorn Plus (917716)

Vill du avsluta din prenumeration på PPMdoktorns nyhetsbrev så gör du det direkt på förstasidan.

 

Med vänliga hälsningar!  

/PPMdoktorn